Kundalini yogalessen en -workshops van Regina de Jonge.
 
 
Yogi Bhajan 

Yogi Bhajan

Meester in de Kundalini Yoga
Harbhajan Singh Khalsa Yogiji, beter bekend als Yogi Bhajan, werd in 1929 in het huidige Pakistan geboren. In de jaren zestig van de vorige eeuw introduceerde hij Kundalini yoga in het Westen. Zijn spirituele reis begon al jong en toen hij 16 jaar was, werd hij door zijn leraar Sant Hazara Singh erkend als Meester in de Kundalini yoga.

Kundalini yoga openbaar
In 1968 vertrok Yogi Bhajan naar Canada en de Verenigde Staten. Daar brak hij in 1969 met de eeuwenoude code van geheimhouding, en begon met het openbaar onderwijzen van Kundalini yoga. Deze dynamische en krachtige vorm van yoga was tot dat moment geheim, alleen toegankelijk voor een yoga-elite in India.

Witte Tantra
Yogi Bhajan stond ook bekend als de Mahan Tantric, de enige ter wereld die de Witte Tantra (vorm van kundalini meditatie) mag onderwijzen. Hij bracht zijn onderricht onder in de organisatie 3HO (3ho.org). Dit is een non-profitorganisatie die die zich toelegt op het verbreiden en onderwijzen van Kundalini yoga. 3HO belichaamt de drie h's van zijn credo 'happy, holy, healthy'.

Spiritueel leider
Yogi Bhajan heeft als spiritueel leider ontmoetingen gehad met onder andere paus Johannes Paulus II en de Dalai Lama. Hij heeft meer dan 30 jaar wereldwijd les gegeven en vandaag de dag beoefenen ongeveer een miljoen mensen Kundalini yoga. Yogi Bhajan is gestorven op 6 oktober 2004 in Española in New Mexico.

Zijn belangrijkste motto:
I have come to create teachers, not to gather students’.

Wil je meer weten over Yogi Bhajan? Ga dan naar yogibhajan.org.

terug naar boven >